Szóbeli Érettségi Nyílt Nap az ELTE Jogi Karán

Szóbeli Érettségi Nyílt Napot rendeznek tankönyvszerzők és vezető szaktanárok közreműködésével szombaton délelőtt kilenc órától az ELTE Állam és Jogtudományi Karán.

A Felvételi Információs Szolgálat információi szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok diák azért bukik el a felvételin, mert az írásbelire megtanult ismeretanyaggal nem állja meg a helyét szóban. A szervezők ezen szeretnének változtatni azzal, hogy a nyílt napon megismertetik a diákokat a szóbeli vizsga felépítésével, az értékelés szempontjaival, és hasznos tippeket is adnak a felkészüléshez. A vizsgán ugyanis nem elég megérteni a feladatot, érthetően és világosan ki kell emelni a kapott témából a lényeget, a források megjelölésével együtt.

A rendezvényre főleg az idén és jövőre emelt szinten érettségiző diákokat várják, összesen kilenc másfél órás előadással. A szaktanárok és a tankönyvszerzők az összes fontos érettségi tárgyból, azaz magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, angol és német tárgyból várják a kérdéseket, észrevételeket.