Szóbeli Érettségi Nyílt Nap az ELTÉ-n

Budapest – Szóbeli Érettségi Nyílt Napot rendeznek tankönyvszerzők és vezető szaktanárok közreműködésével március 31-én reggel kilenctől az ELTE Állam és Jogtudományi Karán.

Aki nem akar lemaradni róla, annak érdemes előre jelentkezni az egész napos rendezvényre – tanácsolja a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ).

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok diák azért bukik el a felvételin, mert az írásbelire megtanult ismeretanyaggal nem állja meg a helyét szóban. A szervezők ezen szeretnének változtatni azzal, hogy a nyílt napon megismertetik a diákokat a szóbeli vizsga felépítésével, az értékelés szempontjaival, és hasznos tippeket is adnak a felkészüléshez. A vizsgán ugyanis nem elég megérteni a feladatot, érthetően és világosan ki kell emelni a kapott témából a lényeget, a források megjelölésével együtt.

A rendezvényre főleg az idén és jövőre emelt szinten érettségiző diákokat várják, összesen kilenc másfél órás előadással. A szaktanárok és a tankönyvszerzők az összes fontos érettségi tárgyból, azaz magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, angol és német tárgyból várják a kérdéseket, észrevételeket.

A szervezők összesen három ezer érdeklődőt tudnak csak fogadni, ezért arra kérik a diákokat, előzetesen regisztráljanak a www.fisz.hu internetes oldalon vagy a 06 1 473-0769-es telefonszámon.