Szóban bizonyíthatták tudásukat

Szóban bizonyíthatták tudásukat
Szóban bizonyíthatták tudásukat
Nyíregyháza – A legjobbak közé megyénk minden részéből jutottak be diákok, érkeztek versenyzők többek között Kisvárdáról, Demecserből, Nagykállóból, s nem hiányoztak a nyíregyházi középiskolák diákjai sem.

Olasz és francia nyelvet tanuló megyénkbeli középiskolásoknak hirdetett versenyt a közelmúltban a nyíregyházi Central Nyelviskola azzal a céllal, hogy a középiskolában ilyen nyelvet tanulók számára több megmérettetési lehetőséget teremtsenek.

A nyelviskola tanárait meglepte a nagy érdeklődés, ugyanis az olasz nyelvre 60 középiskolás diák jelentkezett, a franciára pedig 140.

A számukra pár hete írásbeli fordulót tartottak, s a legjobban szereplő fiatalokat hívták meg a szóbeli fordulóra, amelyet szombaton rendeztek meg a nyelviskola központjában.  A szóbeli fordulóban 12 olasz nyelvet tanuló, és 20 francia nyelvet tanuló fiatal bizonyíthatta tudását.

A legjobbak közé megyénk minden részéből jutottak be diákok, érkeztek versenyzők többek között Kisvárdáról, Demecserből, Nagykállóból, s nem hiányoztak a nyíregyházi középiskolák (Kölcsey, Zrínyi, Eötvös József) olaszul és franciául tanuló növendékei sem.