Színjátszó fesztivál Újfehértón

Színjátszó fesztivál Újfehértón
Színjátszó fesztivál Újfehértón
Újfehértó – Közel tíz éves hagyomány már Újfehértón a színjátszó fesztivál, egykoron a Mályváskerti Általános Iskola döntött úgy, hogy helyi szinten megszervezi a színjátszók találkozóját.

Második alkalommal rendezték meg Újfehértón a Kistérségi Színjátszó Fesztivált március 30-án a Zajti Ferenc Kulturális Központ színháztermében. A vendégeket Pallai Ágnes, az Általános, Művészeti Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézmény vezetője köszöntötte.

Mint elmondta, közel tíz éves hagyomány már Újfehértón a színjátszó fesztivál. Egykoron a Mályváskerti Általános Iskola döntött úgy, hogy helyi szinten megszervezi a színjátszók találkozóját. Aztán a fesztivál kibővült, olykor még a megyehatáron kívülről is érkeztek kis színjátszók.

Pénteken újfehértói, ibrányi és ajaki diákok álltak a világot jelentő deszkára, hogy bizonyítsák tudásukat a zsűri előtt, amelynek tagja volt: Belinszki József drámapedagógus, Fohsz Józsefné magyar szaktanácsadó, Zsírosné Seres Judit óvodapedagógus, valamint az Apáczai Kiadótól Takács Péter és Dömösi András.

A rendezvényen a következő csapatok szerepeltek: Huncutkák (Újfehértó), Pillangók (Újfehértó), Ipiapacs (Újfehértó), Csodavarázs (Ibrány), Aprókák (Újfehértó), Picurkál (Újfehértó), ÁMK és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Ajak), Nebulók (Újfehértó), Gézengúzok (Újfehértó), Galagonya (Újfehértó).

A fesztiválon bemutatott előadások közül néhány cím: A szebeni muzsikusok, Csimbók herceg, Becsületes tolvaj Marci, A fülemőle, Hárman egy szoknyában, Az Egyszervani király kenyere.

– M. Magyar László –