Színi finomságok, sorozatban

Debrecen – A Kölcsey Központ programkínálatában mostantól Színházi csemegék címmel, csokorba szedve kapnak helyet nem mindennapi színházi produkciók. Csütörtökön Malek Andrea és Kamarás Iván „csemegéjét” élvezhetjük.

Bár a városi rendezvényszervező cég kínálta programok között eddig is láthatók voltak nagy-nagy érdeklődéssel övezett színházi érdekeségek – esetenként a Kölcseyben, fesztiválokon vagy a nyári színházi estéken –, e tavasztól kezdve az egyedi alkalmak rendszerbe fogaltattak…

Kihagyhatatlanok

Ugyanis a Kölcsey Központ programkínálatában mostantól Színházi csemegék címmel, csokorba szedve kapnak helyet nem mindennapi színházi produkciók – avatott be Siklósi Csaba, a Főnix kht. programigazgatója.

Mint megtudtuk, évente öt-hat előadás bemutatását tervezik e sorban, olyan kurrens, értékes darabokét, amelyek országosan is nagy figyelmet érdemelnek, előadásról előadásra telt házzal futnak jeles fővárosi teátrumokban, s vidéki néző egyébként alig álmodhatna arról, hogy jegyet kapjon reájuk. Vagy pedig olyan produkciókat, amelyek a szezon időbeli határai miatt nem férnek bele a nyári színházi programba. Zömmel drámai, „komolyabb” előadásokról van szó, persze nem fosztatunk meg egy-egy fergeteges vígjátéktól sem.

Elsőként máris – április 19-én, csütörtökön este hét órától – Malek Andrea és Kamarás Iván lép színpadra a Kölcsey nagytermében Jason Robert Brown „Volt öt évünk” című darabjának előadásában – amely „kétszemélyes musical”, egy kapcsolat öt évének története, érdekes idősíkbéli turpissággal tálalva: a női főszereplő visszafelé, a férfi pedig „odafelé” meséli el, s középtájon „találkoznak”…

Bodrogi fiatalsága

A következő alkalom egy hónap múlva lesz, május 23-án: a József Attila Színház Csak kétszer vagy fiatal című, jeles művészek jutalomjátékával sziporkázó vígjátéka, az örökifjú Bodrogi Gyulával a főszerepben, aki megmutatja, hogyan élhetjük át újra fiatalságunkat.