Színházigazgató választásKaposváron

Rendkívüli közgyűlést tartanak szerdán este Kaposváron. A városi képviselőtestületnek a megüresedett színházigazgatói posztról kell dönteni. A képviselők másodszor szavaznak az előterjesztésről, decemberben ugyanis éjszakába nyúló, közel 7 órás vita után sem tudtak dönteni a két jelölt, Znamenák István kaposvári színész-rendező, és Korognai Károly, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi igazgatója között. A közgyűlés akkor úgy döntött, új pályázatot ír ki, megváltozott feltételekkel.

Az új kiírásra ugyanaz a két jelölt adta be pályázatát mint korábban. A közgyűlés előtt hét fős szakmai bizottság értékelte a benyújtott anyagokat. Döntésüket a a közgyűlésig titkosan kezelik, és nem hozzák nyilvánosságra.

A leköszönő igazgató, Babarczy László 35 évig vezette a kaposvári színházat, és már legutóbbi megválasztásakor kijelentette: több ciklust nem vállal.

A közgyűlés előtt a színház 65 tagja nyílt levelet adott közre, melyben kérik, hogy a képviselők szakmai, és ne pártpolitikai döntést hozzanak. A színészek saját kollégájukat, Znanenák Istvánt látnák szívesen az igazgatói székben.