Színházi előadás a Nemzeti Galériában

Elek Szilvia: A varázsló kertje című dokumentumdrámáját nézhetik meg a látogatók október 29-én este héttől a Magyar Nemzeti Galériában. A Csáth Géza életét feldolgozó színdarab a Belső utak képei – Art brut Ausztriában és Magyarországon című osztrák és magyar mentálisan sérült alkotók munkáit bemutató időszaki kiállításhoz kapcsolódik. Ezen az estén a tárlat az előadás kezdetéig meghosszabbított nyitva tartással látogatható.

A varázsló kertje című előadás több oldalról mutatja be a szabadkai születésű elmegyógyász, író, zenekritikus életét. Csáth Géza írásai mellett megszólalnak zeneművei, valamint eredeti festményeit, rajzait is láthatják a nézők.

A darab főszereplője a Nemzeti Színház fiatal színművésze, Miklós Marcell. Az előadás érdekessége, hogy egy profi pszichiáter amatőr színészként mutatkozik be a nagyközönségnek. Danics Zoltán eredetileg szakértőként vett részt a munkában, de kiderült, hogy nagyon jó színészi képességei vannak, így Elek Szilvia írt neki egy pszichiáter szerepet.

A dokumentumdráma bemutatója áprilisban volt a Nemzeti Színházban. Jordán Tamás és Elek Szilvia közös rendezését, jövő januártól a Merlin Színházban láthatják a nézők.

A varázsló kertjét egy alkalommal, október 29-én este héttől nézhetik meg az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galériában.