Színházi elõadás egy "titkos" lakásban – ma kezdõdik a 7ed7 TérFesztivál

Lakás, temetõ, mûhely, fal, stég, aluljáró, tetõ – Budapest “kiesõ” szegleteivel ismerkedhetnek az érdeklõdõk a május 4-én kezdõdõ 7ed7 TérFesztiválon. Most rendezik meg elõször, az Urbitális Majális programsorozat részeként valósul meg, és május 28-ig várják a vendégeket színes programokkal – mondta el a Független Hírügynökségnek Andor Márió sajtófelelõs.

Kedden, egy “titkos” lakásban kezdõdnek a programok, ahol egy színházi elõadást nézhetnek meg az érdeklõdõk. A darab a HOPPart, a Jászai Mari Színház és a Sirály/Városi Színház Kht. közös produkciója. További információ a www.hoppart.hu, www..jaszaiszinhaz.hu, vagy a www.siraly.co.hu internetes oldalon olvasható.

Május 4-e és 28-a között olyan budapesti városrészeket nézhetnek meg a rendezvény résztvevõi, amelyekre eddig valószínûleg nem gondoltak úgy, mint lehetséges látogatási célpontra. Budapest “kiesõ” szegleteivel lehet majd ismerkedni, amelyeket a megszokottól eltérõ módon mutatnak be a szervezõk az érdeklõdõknek.. Lehet például sétálni és beszélgetni a Fiumei úti Sírkertben, szét lehet nézni az Art9 Egyesület mûhelyében a Lónyay utcában, de közös meditációt is szerveznek egy margitszigeti stégen. Idegenvezetést is tartanak Közép-Európa legnagyobb lakóépületében, a Szõlõ utcai Faluházban, a Fõvám téri aluljáró pedig táncházzá alakul.

Elsõ alkalommal meghirdetik a Budapest kirakat-versenyt. Május 26-ig várják azokat az installációkat, amelyeknek a fõváros a témája. A legjobb kettõt kiállítják az Írók Boltja kirakatában, ahol júliustól egészen az év végéig havonta bemutatnak egy-egy alkotást.

A programokról a www.koz-ter.hu vagy a www.urbitalis.hu honlapon lehet olvasni.