Színesfémként akarták eladni a polgári lélekharangot

Szinte egyidőben érkezett bejelentés pénteken délután a Polgári Rendőrőrsre arról, hogy a helyi temetőből ellopták, illetve hogy meg is találták a lélekharangot – de már csak feldarabolva. A tolvajok színesfémként akarták értékesíteni Tiszaújvárosban – tudta meg a Független Hírügynökség szombaton. A 19 és 20 éves polgári férfi ellen lopás miatt indult eljárás.

Mint arról már beszámoltunk, a tiszaújvárosi rendőrök közúti ellenőrzés során egy autó csomagtartójában – szatyorba csomagolva – találták meg a polgári lélekharang feldarabolt részeit.

A rendőrök az autó vezetőjét illetve három utasát előállították. Elszámoltatásuk során kiderült, hogy az autóban ülő két polgári férfi volt, aki ellopta a harangot. Ismerőseiket – akik nem tudtak a lopásról – arra kérték, hogy fuvarozzák őket Tiszaújvárosba, ahol színesfémként akarták értékesíteni a harang darabjait – közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 20 és 19 éves polgári férfiak ellen lopás meglapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az okozott kár több százezer forint. A két férfi 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetést kaphat.