Színesfém-tolvajok nyomában

Dunaújváros – Vasárnap délután 5 óra körül lakossági bejelentésre a dunaújvárosi járőrök színesfém-tolvajok nyomába eredtek. A négy elkövető a Dunaújváros-Pálhalma vasúti megállóban lévő táblát vitte magával egy Ladával.

Egyenruhásaink megtalálták a keresett tolvajokat azonban igazoltatásuk során egyikőjük ellenállt és elszaladt. A helyszínen maradt személyek, hogy segítsék menekülő társukat, feltartóztatták a járőröket. Az erősítés megérkezésekor viszont alávetették magukat a további intézkedéseknek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei RFK sajtószolgálatától.

Egy bejelentő vasárnap délután 16 óra 53 perckor közölte, hogy Dunaújváros – Pálhalma vasúti megállóhelyen több személy egy közlekedési táblát tesz be egy fehér színű Ladába, és Dunaújváros irányában halad.

A járőrök 17 óra 15 perckor megtalálták a Ladát, csomagtartójában az alumínium táblát, Dunaújvárosban az Erdősori parkolóban. A három férfi és egy nő igazoltatása során egyikőjük hamis adatokkal próbálta megtéveszteni a hatóságot. Éber rendőreink azonban tisztában voltak az adatok valótlanságával, és elő akarták állítani a férfit. Az intézkedés során az is kiderült, hogy előzőleg a Fejér Megyei Bíróság a 22 éves fiatal elővezetését rendelte el az Aszódi Javító Intézetbe. A fiú az intézkedő rendőröknek ellenállt és elszaladt, három társa pedig lökdösni kezdte a járőröket. A nem sokkal ezután kiérkező egyenruhások láttán a három tolvaj elévetette magát a további intézkedésnek.

A tolvajok azzal védekeztek, hogy a táblát kidőlt állapotban találták, de ennek ellentmond a szemlén rögzített friss törésnyom. A személyek ellen lopás és csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indul eljárás.