Színes virágpompa az ablakban mindenki örömére

Cserépbe ültetve az áttelelt hagymákat húsvétra már virággal örvendeztethetnek meg. Jól megfér egymás mellett az egész télen át virágzó ciklámen és a virágzó karácsonyi kaktusz.

Kedves, tanácsokkal és ötletekkel teli levelet kaptunk Vásárosnaményból, Szenáki Kálmánnényugdíjas olvasónktól.
– Már évek óta vásárolok magamnak egy vagy két, szépen fejlett bimbót hozó amarillis hagymát, amit rögtön cserépbe ültetek. Amikor szépen szárba szökken,, elhelyezem egy fűtetlen szoba ablakába.

Ezek a növények a karácsonyi ünnepekre virágba borulnak. Jól megfér mellette az egész télen át virágzó ciklámen (amit csak alulról öntözök), esetleg egy virágzó karácsonyi kaktusz. Az idén bővítettem a színskálát, ugyanis egy kedves nyugdíjas társamtól kaptam egy cserép klíviát, ami ugyancsak karácsony táján bontotta gyönyörű narancssárga virágait.
Nagyon sok örömet szerez a fénytelen, téli időben, amikor napjában többször is gyönyörködni lehet a virágok pompás színében, formájában. Még annak is örülök, amikor a buszokra váró fázós tömegből az emberek egy-egy pillantásra méltatják a virágzó ablakot – hátha egy kicsit ők is jobban érzik ilyenkor magukat.
Tavasz közeledtével előszedem a korábbi években vásárolt hagymákat, amelyek különböző sötét, meleg helyeken aludták ki magukat. Cserépbe ültetve (ha minden sikerül) húsvétra újból megörvendeztetik a háziasszonyukat.

A nekem sok örömet szerző élményeimet szeretem másokkal is megosztani, remélve, hogy segít másoknak is” – írja Szenáki Kálmánné, akinek köszönjük kedves sorait és a fényképet.