Színes táblák az iskolák mellett

Vigyázzunk a gyerekekre! Ugye nem ismeretlen már ez a mondat olvasóink számára? Hat éve annak, hogy elhatároztuk, közlekedésbiztonsági akciónkkal igyekszünk elejét venni az tanév eleji gyermekbaleseteknek. A gyermekbalesetekről

Az Észak az idén is vigyáz a gyerekekre. Vezessenek óvatosan, vigyázzanak önök is!

– Színes, nagy méretű, figyelemfelhívó táblákat helyeztünk el az idén is a megye három városában, a forgalmas utak mentén fekvő iskolák közelében – világította meg az akció lényegét Szűcs Edina, az Észak-Magyarország marketingvezetője. – Összesen 199 tábla hirdeti két héten át Miskolcon, Ózdon és Kazincbarcikán: Vigyázzunk a gyerekekre! A nyári szünetben a diákok hozzászoktak a szabadsághoz, még elevenek, féktelenek, sokszor akkor is, amikor figyelniük kellene. Az autók volánja mellett azonban felnőttek ülnek, akiknek tudniuk kell, elkezdődött a tanév, a diákok újra benépesítik az utcákat, esetleg váratlanul szaladnak ki az útra.

Még többet

Azért válhatott az akció hagyománnyá, mert már az első kezdeményezésnek is nagy sikere volt , tudjuk meg a marketingvezetőtől. Amikor megjelentek Miskolcon az első táblák, sok intézményből telefonáltak hozzánk, hogy az ő iskolájuk környékére is helyezzük ki, mert nagyon jó akciónak és figyelemfelkeltőnek tartják. Mint mondták, a KRESZ-táblákat már megszokták az autóvezetők, az északos táblák azonban az újdonság erejével hatnak, hiszen nincsenek kint egész évben, csak az iskolakezdés első két hetében. Az eredményre pedig méltán vagyunk büszkék, fogalmazott Szűcs Edina. Tavaly egyetlen gyermekbaleset sem történt az iskolák környékén azokban a városokban, ahová kihelyeztük a táblákat.
Lapunk további célja, hogy akciónkat kiterjesszük a megye minden nagyobb városára. Jövőre szeretnénk táblákat kihelyezni Tiszaújváros, Mezőkövesd és Sárospatak iskoláinak közelébe.