Színes forgatag az oviban

A régi vásárok hangulatát idézte a mátészalkai Kalmár úti Eszterlánc óvoda közelmúltban tartott hagyományőrző rendezvénye.

A nagycsoportosok népi játékával színesített őszi vásáron a ma már feledésbe merülő szokásokat idézték fel a pedagógusok vezetésével a gyerekek.

Vásárfiát vehettek

Az egykor munkálkodó, közbecsülésnek örvendő mesteremberekre emlékeztünk a műsor díszletei között látható mesterségek cégéreivel – utalt a célok között megbújó szándékról Fejér Istvánné, óvodavezető, s hozzátette: az említett dekorációt a városi művelődési központ dolgozói jóvoltából csodálhatta meg a népes közönség.

A tréfás párbeszédekkel, versekkel, csujogatókkal és táncokkal tűzdelt hangulatos találkozón az apróságok bemutatója után sem volt látnivalóban hiány: a foglalkozásokon készített kézműves termékek kiállítása színes forgataga elkápráztatta a jelenlévő szülőket, vendégeket. Az intézmény mindennapi tevékenységéről képet adó portékákat meg is vásárolhatta a kíváncsi nézelődő, akit tejfölös lángossal és pattogatott kukoricával kínáltak a vendéglátók.

– Koncz Nóra –