Szlovákiából vásárolhatnak ivóvizet a nógrádi önkormányzatok

A szlovákiai Málnapataki-víztározóból a jelenleginél 30%-kal olcsóbban szállíthatnak ivóvizet Salgótarjánnak és a nógrádi megyeszékhely körüli 30 településnek a jövőben – derült ki egy ivóvízbeszállítási pályázatból, amelynek hétfőn járt le a beadási határideje. Varga László, a Salgótarján és Környéke Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: húsz évre szóló ivóvíz-beszállítási, uniós közbeszerzési pályázatukra a tenderkiírást […]

A szlovákiai Málnapataki-víztározóból a jelenleginél 30%-kal olcsóbban szállíthatnak ivóvizet Salgótarjánnak és a nógrádi megyeszékhely körüli 30 településnek a jövőben – derült ki egy ivóvízbeszállítási pályázatból, amelynek hétfőn járt le a beadási határideje.

Varga László, a Salgótarján és Környéke Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: húsz évre szóló ivóvíz-beszállítási, uniós közbeszerzési pályázatukra a tenderkiírást három vállalkozás vásárolta meg. Közülük azonban csak egy, a salgótarjáni bejegyzésű Trade Building Company Kft. pályázott a szlovákiai besztercebányai vízművel közös konzorciumban. A társaság azt vállalta, hogy 2009-től, a szolgáltatás kezdetétől a jelenlegi 273 forint nettó köbméterenkénti vízdíjnál lényegesen olcsóbban, 210 forintos áron szállít ivóvizet a Salgótarján és Környéke Vízmű Kft.-nek.
A nógrádi önkormányzatok jelenleg az állami tulajdonú Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt-től veszik az Ipolyból nyert ivóvizet, a jövőben a tendernyertes az Alacsony-tátrai Málnapatak víztározójából szállít majd. A szerződést a pályázóval várhatóan egy hét múlva írják alá.