Szlovákiába érkezik a brit királyi pár

Csütörtök délelőtt kétnapos látogatásra Szlovákiába érkezik a brit királyi pár. II. Erzsébetet és Fülöp herceget 2005-ben hívta meg Ivan Gašparovič ((ivan gasparovics)) szlovák köztársasági elnök. Az Egyesült Királyság uralkodójának és hitvesének repülőgépe várhatóan 11óra 35 perckor száll le a pozsonyi repülőtéren.

A királyi párt ünnepélyesen fogadják a pozsonyi elnöki palotában. II. Erzsébet és Fülöp herceg a ceremónia után a szlovák államfővel és feleségével találkozik, és a két ország küldöttségei is tárgyalásokat folytatnak. A királynő délben Pozsony patinás belvárosában rövid sétát tesz, és Fülöp herceggel közösen szlovák és brit iskolásokkal részt vesz egy kisebb találkozón is.

Az Egyesült Királyság uralkodója délután jelen lesz annak a pozsonyi emlékműnek az avatásán, amelyet a vasfüggönyön túlra sikertelen menekülést megkísérlők tiszteletére avatnak. Őfelsége tiszteletére csütörtök este fogadást rendeznek a Szlovák Filharmónia koncerttermében.

II. Erzsébet és Fülöp herceg kíséretével pénteken a brit turisták által is egyre kedveltebb Magas-Tátrába repül, a poprádi repülőtérről pedig hazájába utazik vissza.Sporthírek