Szlovák-magyar szájharmonika fesztivál Pozsonyban

Egyedülálló szlovák-magyar szájharmonika fesztivál lesz Pozsonyban április 20-án és 21-én. Az eseményen lengyel és cseh művészek is fellépnek.

A Visegrad 4 Harps nemzetközi projekt keretében, európai uniós támogatással zajló rendezvényen április 20-án, pénteken este hét órakor Pribojszki Mátyás magyar és Erich “Boboš” Procházka (ejtsd: … bobos…) szlovák előadőművész lép fel. Közreműködik a lengyel Tomek Kaminski és a cseh Karel “Charlie” Slavík (ejtsd: szlavík), a hátteret a The Frozen Dozen együttes biztosítja.

A koncert előtt, április 20-án délelőtt tíz órától, majd másnap délután négytől workshopot is tartanak a zenészek a szájharmonikálásról. Valamennyi akció helyszíne a pozsony-ligetfalui Klub za zrkadlom kultúrház (Rovniakova utca 3), a belépés díjtalan.

Ligetfalu Pozsonynak a Duna jobb partján lévő, Magyarországhoz közeli része. Szlovák neve Petrzalka (ejtsd: petrzsalka), a szlovákiai útjelző táblákon is így kell keresni. Magyarország felől a rajkai határátkelőhelyen keresztül a legegyszerűbb eljutni a fesztivál helyszínére. További információk (szlovák nyelven): www.kzp.sk/festival/, a honlapon a szervezőkkel is felvehető a kapcsolat.