Szívügyüknek érezték a segítést Miskolcon

Szívügyüknek érezték a segítést Miskolcon
© Fotó: Ádám János
Miskolc – A Miskolci Törvényszék dolgozói is segítették a beteg gyermekeket.

Sok-sok doboz és szatyor adománnyal érkeztek az Észak-Magyarország szerkesztőségébe hétfőn a Miskolci Törvényszék munkatársai, dr. Horváth Dóra szóvivő és dr. Molnár Dalma sajtótitkár. Ők és kollégáik is csatlakoztak tanév eleji „Segítünk” akciónkhoz, melynek keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermek­egészségügyi Központjában tanuló kis betegek tanévkezdését támogatjuk. A dobozokból és szatyrokból színes meséskönyvek, foglalkoztató füzetek, társasjátékok kerültek elő, és természetesen olyan tanszerek és eszközök, amelyek a beteg gyerekek iskolai tanulását és fejlesztését segítik. Dr. Horváth Dóra lapunknak elmondta, a Miskolci Törvényszék elkötelezett azon programok iránt, melyek jó célt szolgálnak, ezért dr. Répássy Árpád, a törvényszék elnöke úgy határozott, hogy a törvényszék részt vesz az akcióban, ezért felkarolta azt. Amikor olvasták az Észak-Magyarországban a felhívást, az a gondolat fogalmazódott meg bennünk legelőször, hogy a kórházban tanító pedagógusok önfeláldozó munkája rendkívül nemes célt szolgál. Ezért is gondoltak arra, hogy csatlakoznak akciónkhoz.

Nem az volt az első és természetesen az utolsó sem, hogy valamilyen jó ügyhöz csatlakoztak a Miskolci Törvényszék dolgozói. Legutóbb a Vöröskereszt jótékonysági akciójában vettek részt.

– Kollégáink lelkesen hozták felajánlásaikat most is. Sokan szülőként is átérzik a beteg gyerekek és családjuk nehéz helyzetét, hiszen van, akinek saját gyermeke gyógyult hosszabb ideig a kórházban. Mindenki szívügyének érezte, hogy segítse azokat a gyerekeket, akik a kórházban sokat szenvednek, és talán az ad számukra vigaszt, ha rajzolhatnak, olvashatnak vagy a foglalkoztató füzetben megoldhatják a feladatokat – fogalmazott a szóvivő.

– ÉM-HE –


Az adományozó nyugdíjasok
Miskolc - A szirmabesenyői nyugdíjasok is átérzik a beteg gyerekek nehéz helyzetét. Négy hatalmas csomaggal érkeztek tegnap szerkesztőségünkbe a szirmabesenyői Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület képviselői. Mint mondták, ők is szerettek volna hozzájárulni a kórházban tanuló gyerekek tanévkezdéséhe...
Gyorsan telt a doboz
Miskolc - Nemcsak írunk róla, hanem mi magunk is felajánlottunk tan­szereket a kórházi tagiskola számára. Az Észak-Magyarország munkatársai is átérzik azoknak a gyerekeknek a helyzetét, akik több hónapot a kórházban töltenek. Ezért mi is gyűjtési akciót szerveztünk, hogy gondtalan legyen a hosszú...