Friss hírek

2010.06.29. 17:10

Holnap Borszerda

<p>Csaknem 200 étterem csatlakozott a Borszerda kezdeményezéshez, amelyet július 30-án tartanak. Oláh László, a Közösségi Bormarketing Kft. vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: idén négy olyan napot szeretnének tartani, amikor valamilyen tematika alapján lehet olcsón borokat kóstolni. Szerdán a hazai borok lesznek terítéken, amihez az éttermek egy része különleges menüsorokat is kínál.</p>

Oláh László elmondta: a Torkos Csütörtök sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy hasonló napot szerveznek, amelynek a bor lesz a központjában. Az első ilyen tavaly április végén volt, most ezt szeretnék folytatni. Idén a tervek szerint négy alkalommal lehet kedvezményesen borozni. A szerdai akcióban országszerte csaknem 200 étterem vesz részt, akiket levelezőlista alapján, különféle gasztronómiai szövetségeken keresztül, vagy a Magyar Turizmus Zrt. segítségével kerestek meg - tette hozzá a szervező.

Most szerdán a magyar borok játsszák majd a főszerepet. Ebből az alkalomból a Közösségi Bormarketing Kft. egy menüversenyt is hirdetett, amiben a hazai rizlingek, furmintok és kadarkák mellé kellett ételkülönlegességeket kitalálni. Ezeket az érintett éttermekben lehet megkóstolni, a recepteket pedig a www.borszerda.hu weblapon teszik közzé, ahol a csatlakozó éttermek listája is megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!