Szívszorító! Százszor "haltak meg" a koraszülött ikrek

Szívszorító! Százszor "haltak meg" a koraszülött ikrek
26 hetesen született meg az az ikerpár, akik életéért 143 napon át küzdöttek az orvosok miközben 100 alkalommal kellett újraéleszteni őket.

Willow és Stanley olyan picikék voltak megszületésükkor, hogy édesapjuk karikagyűrűjét a csuklójukra lehetett húzni. Az aprócska ikerpár koraszülötten, 26 hetes korukban jöttek a világra, s csak az érdekesség kedvéért: Nagy-Britaniában magzatot a 24. terhességi hétig lehet abortálni a törvények szerint, vagyis az apróságok két héttel lépték túl ezt az időpontot, amikor világra jöttek. Az ikrek életéért folyatott harcban az orvosok majdnem alul maradtak: súlyuk pontosan 935,534 gramm és 992,234 gramm volt vagyis: az 1 kg-ot sem érték el, tüdejük pedig nem fejlődött ki rendesen. A gépekre kapcsolt apróságok látványa egy horrorral ér fel, a szülők pedig kétségbeesésből kétségbeesésbe estek ugyanis babáik légzése naponta többször leállt az inkubátorban; száz esetben kellett őket újraéleszteni. Willowon -  aki 20 perccel testvére előtt született – egy szívműtétet is végre kellett hajtan.

Nagyon fárasztó és kétségekkel terhes 143 nap után stabilizálódott az ikrek állapota, a szülők Leela és Anthony pedig ezalatt az idő alatt megjárták a poklot, de most igazán boldogok, mert nemrégiben végre kezükbe vehették csöppségeiket – számolt be a Daily Mail brit hírportál. A riportból kiderült: a Dorsetben élő házaspár azért ment be a kórházba, mert az  anya vérezni kezdett, mikor az orvosok megvizsgálták azonnal a műtőbe tolták az asszonyt és császármetszést hajtottak végre, hogy megmentsék az ikreket.
“Nem tudom elmondani a véget nem érő napokat. A gyerekeink ott feküdtek csövek között, az inkubátorban,  így táplálták és adagolták a gyógyszert, s nem csak a látvány, de a hangok is szörnyűek voltak. Mégis, minden egyes nap egy csoda volt, hogy még élnek. Nehéz szavakba önteni azokat az érzéseket, azt a félelmet, és most a megkönnyebűlést.” – nyilatkozta az anyuka.


A megrázó képeket csak erősebb idegzető oldasónknak javasoljuk megtekinteni >>>

A házaspár egyébként tegnap haza is vihette az ikreket, akik most 4,795 és 5,553 kilogramm súlyt nyomnak.
– MON –