Sport

2013.08.23. 22:02

Miskolc Autó Kupa: Nem történt meglepetés

A Miskolc Autó Kupa nemzetközi jégkorongtorna első napján SAPA Fehérvár AV19 együttesével meccselt a házigazda Miskolci Jegesmedvék csapata pénteken este. 

A Miskolc Autó Kupa nemzetközi jégkorongtorna első napján SAPA Fehérvár AV19 együttesével meccselt a házigazda Miskolci Jegesmedvék csapata pénteken este. 

A mérkőzés első perceiben főként mezőnyjáték volt a jégen, nagyobb helyzet nélkül. Ezt követően egy rövidzárlat során kilenc másodperc alatt lőtt két gólt a Fehérvár, előbb Banham, majd Németh volt eredményes (0-2). A 9. percben egy szépen kijátszott helyzet végén Miskolczi lőtt köténygólt Rajnának (1-2). A 14. percben növelte előnyét a vendégcsapat: Sarauer egy megszerzett korongot egyedül vihetett Gyenesre, kicselezte a kapust és a hálóba lőtt (1-3). A harmad hátralévő részében a Fehérvár játszott enyhe fölényben, Gyenesnek többször is védenie kellett.

Csak vendéggól

A második harmad első öt percében a Miskolc nagyobb fokozatra kapcsolt, akadtak is helyzeteik, ám ezeket kihagyták. A 6. percben egy kapu előtti kavarodás végén a lecsorgó korongot Pozsgai lőtte közelről a hálóba (1-4). A 9. percben újabb SAPA gól, ezúttal Tóth Gergő volt eredményes (1-5).

Dubek és Hegyi faragott a hátrányból

A harmadik harmad emberhátrányban lőtt a Fehérvár: a 4. percben egy eladott korong Némethez került, aki az üres kapuba lőtt (1-6). A 9. percben ismét hátrányban volt eredményes a vendégcsapat, Hetényi a kék vonal közeléből talált be Gyenes kapujába (1-7). A 10. percben szépített a Miskolc, egy lecsorgó korongot Dubek vágott a kapuba közelről (2-7). A 16. percben Tokaji kékvonalas lövése akadt meg a hálóban (2-8). Fél perccel a vége előtt Hegyi Ádám gólja állította be a végeredményt (3-8).


A pénteki első nap eredményei:

  • Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV19 3-8 (1-3, 0-2, 2-3)

  • Miskolci Jégcsarnok, 700 néző. V.: Lauff, Jobbagy, Bogdan (valamennyi szlovák).

    Miskolci Jegesmedvék: Gyenes - Láda B., Hegyi 1, Metcalfe, Knox, Ritó (1) - Orosz, DeBruyn, Tóth A. (2), Popovics, Hajós - Boyle, Vojtkó, Miskolci 1 (1), Rafaj (1), Godó - Budai R., Dubek 1, Szilágyi, Faith, Szeszák - Duschek (kapus). Vezetőedző: Travis Young.

    SAPA Fehérvár AV19: Rajna - Hetényi 1 (1), Tokaji 1 (1), Nemes, Benk (1), Magosi (2) - Szirányi, Jackman (1), Sarauer 1 (1), Kovács Cs., Banham 1 (1) - Gawriletz, Kiss D., Naglich (1), Colton, Mihály Á. - Pozsgai 1 (1), Varga A. (1), Tóth G. 1, Németh A. 2, Sikorcin (2) - Bálizs (kapus). Vezetőedző: Marty Raymond.

    Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

  • Travis Young: - Nem ilyen eredménnyel számoltam. A Fehérvár sokkal jobb csapat, ezt bizonyította is, de mi ráadásul sok hibával játszottunk, és gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek. Az akarattal, a hajtással elégedett voltam, de játékban többet kellett volna nyújtanunk.
  • Marty Raymond: - Jó felkészülési mérkőzés volt. A Miskolc egy fiatal csapat, így nem lehet összemérni a miénkkel, jól használtuk ki a helyzeteinket. A kapott gólok ellenére meg kell dícsérni a miskolciak kapusát, szép védéseket mutatott be.

  • MsHK DOXXbet Zilina (szlovák) – Ciarko PBS Bank KH Sanok (lengyel) 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)

  • A további program:

    Szombat

  • 16.00: SAPA Fehérvár AV19 – MsHK DOXXbet Zilina
  • 19.15: Miskolci Jegesmedvék – Ciarko PBS Bank KH Sanok
  • Vasárnap

  • 16.00: Ciarko PBS Bank KH Sanok – SAPA Fehérvár AV19
  • 19.15: Miskolci Jegesmedvék – MsHK DOXXbet Zilina


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!