konferencia

2020.03.03. 21:30

Orvostudományi iskola teremtődött Miskolcról

Segítsék egymást a gyorsan bővülő ismeretanyag rendszerezésében.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A VIII. Miskolci Myeloma Konferenciát tartották a hétvégén Miskolcon, ahol hagyománya van a betegség iránti fokozott érdeklődésnek. A néhai dr. Berkessy Sándor főorvos különös érdeklődése és munkássága iskolát teremtett. A myeloma multiplexben a tumoros plazmasejtek felhalmozódnak a csontvelőben, és károsítják a normális vérképzést.

– A myeloma biológiájának megismerésében és a terápiában az elmúlt tíz-tizenöt évben több előrehaladás történt, mint az azt megelőző ötven évben – tudtuk meg dr. Radványi Gáspártól, a tudományos bizottság elnökétől. – Konferenciáink történetében először külföldön dolgozó magyar hematológus kollégákat is meghívtunk, hogy az ottani szakmai tapasztalataikat megosszák velünk. Ugyancsak először köszönthettünk nem magyar gyökerű külföldi előadót, nemzetközi rangra emelve konferenciánkat, és angol nyelvű szekciót is beiktattunk programunkba – tette hozzá.

A tanácskozás az orvosi elitet hozta újra a városba.

(A borítóképen: Folyamatos kutatás áll a kezelés hátterében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában