Szívesen látjuk a hihetetlen celebfogyások történetét

Szívesen látjuk a hihetetlen celebfogyások történetét
© Fotó: Pixabay
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Sokan klikkelnek olyan leírásokra is, amelyek a szülés előtti súly visszanyerésében segítenek.

A magyar olvasók a hétköznapi emberek életmódváltásából szereznek leginkább motivációt, de érdeklődnek a hírességek fogyókúrás problémái iránt is – derül ki a Filter.hu adatbázisának elemzéséből.

Mindennapi hősök

A hírességek életéről szóló hírdömping ellenére a mindennapi hősök által elért eredményekre kattintanak leggyakrabban a magyarok a közel 9 ezer, egészséges életmóddal és sporttal foglalkozó cikket tartalmazó hírgyűjtő olvasottsági adatai szerint.

A több mint egymillió kattintás alapján a legolvasottabb cikkek közé tartoznak az átlagemberek inspiráló történetei is, amelyekből tippeket és főleg motivációt kaphatnak az olvasók az életmódváltáshoz, vagy a mozgással, diétával elérhető fogyáshoz. Sokan klikkeltek a fiatal anyuka történetére, aki már száz kilósan, komoly egészségi problémákkal szembesülve döntött úgy, váltania kell.

Ugyancsak rengeteg látogatót inspirált Sarah története, aki azért kezdett diétázni, hogy leadja a terhessége során felszökött 40 plusz kilóját. Csakhogy időközben beleszeretett a testépítésbe, és így eljutott az idei brit női testépítő bajnokság országos döntőjébe is – a Filter.hu összeállította a legnépszerűbb életmódtémák listáját.

Küzdelem a kilókkal

A látogatók szívesen informálódnak hírességek életmódváltásáról vagy trükkjeiről is. Így például Király Linda küzdelméről a kilókkal, az általa kipróbált fogyókúrás módszerekről, illetve arról, miként bántották a súlyfeleslege miatt. A hírszűrő platform elemzése alapján sokakat érdekelt, milyen tippeket ad Ryan Reynoldsnak személyi edzője, milyen gyakorlatokkal tartja karban magát Dakota Johnson – vagy éppen korábban Marilyn Monroe.

pbFotó: Pixabay

Számos magyar volt kíváncsi arra is, hogyan edz egy budapesti edzőteremben a Terminátor hatodik részét mostanában itt forgató Arnold Schwarzenegger.

Tippek a netről

A Filter hazai felhasználói szívesen szereznek be a mindennapi mozgáshoz vagy keményebb edzésekhez szükséges tippeket is a netről. Olvasnak arról, hogyan kezdjenek hozzá a futáshoz, hogyan tarthatják megfelelő szinten a pulzusukat és vérnyomásukat, illetve arról, melyek a legkedveltebb mozgásformák a magyarok körében.

A nyári melegben természetesen népszerűek az ehhez kapcsolódó tudnivalók – hogyan kell sportolni ilyenkor, mire kell felkészülni egy-egy megterhelő kánikulai edzés előtt, mennyi vizet érdemes fogyasztani, illetve érdemes-e cukros üdítőket inni. De sokan kattintanak az életmód- és sporttémák „határterületeivel” foglalkozó, például a sportolás következtében fellépő orgazmusról, vagy az edzőteremben elkövethető öltözködési bakikról szóló cikkekre.

HBN


Szokatlan praktikák

Számos olvasót érdekelnek az étkezéshez kapcsolódó tippek, így például az összeállítás azokról az élelmiszerekről, amelyeket érdemes elkerülni, a puffasztott rizstől a zöldségchipsen keresztül a szójatejig vagy az aszalt gyümölcsökig és magokig. Népszerű anyagok az étkezési szokásokhoz kapcsolódó tudnivalók is: milyen tévhitek léteznek a reggelivel kapcsolatban, hogyan szervezzük meg a 90 napos diétát, vagy milyen a fogyáshoz tökéletes vacsora. Többen kíváncsiak a szokatlanabb praktikákra is – például arra, lehet-e fogyni a légzésdiétával vagy a 8 órás étrenddel.


Zach Galifianakis
A net tele van a tökéletes celebtestekről készült jobbnál jobb fotókkal. Nem csoda, ha az ember néha irigykedik rájuk. Hollywoodban azonban nem mindenki született tökéletes genetikai adottságokkal: volt idő, amikor kedvenc színészeink és zenészeink közül néhányan teljesen különböztek a hírességek sz...