Szívből jövő segítség a miskolci pólósok szervezésében

Akt.:
Margarita (középen), édesanyja és Bachner András
Margarita (középen), édesanyja és Bachner András - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Sokan csatlakoztak a jótékony célú akcióhoz – szombaton adták át a gyűjtött adományt.

Lapunkból értesült Bachner András, a Pann­Ergy-Miskolci Vízilabda Club elnöke nyáron arról, hogy a 12 éves Buncsák Margarita gyógykezelésre szorul, és a lányka felépülése érdekében már több jó szándékú ember is megmozdult. A miskolci pólósok adakozó szellemisége közismert, évről évre igyekeznek a Gyermek Egészségügyi Központban lábadozók karácsonyát megszépíteni. Most Margarita érdekében hirdettek jótékony célú akciót, melynek keretein belül a klub dolgozói és a játékosok mellett a szurkolók is segítettek, hiszen a csapat három hazai találkozóján is gyűjtötték a közönség soraiban a felajánlásokat. Emellett árverésre bocsátották Nagy Ádámnak azt a sapkáját, melyet a magyar aranyérmes csapat tagjaként viselt a németországi világkupán. A több forrásból érkező adományt szerda este az Újpesti VSE elleni telt ház előtt játszott győztes mérkőzésen adták át a beteg kishölgy édesanyjának.

Jelképes csekken

– Szimbolikusan látványos, hatalmas csekket adtunk át az anyukának. Közel félmillió, egészen pontosan 475 320 forinttal segítettünk. Margarita is felszólalt, elérzékenyülve fogadta, hogy ilyen sokan támogatjuk a gyógyulásban – mondta büszkén Bachner András. A klub elnökétől azt is megtudtuk, az egyik fiatal drukker saját rajzával ajándékozta meg Margaritát, és az árverésre bocsátott sapkát is neki adták.

– A jó Isten rájuk tekintett. Most szeretnénk elérni, hogy a Kemény Dénes Uszodában kapjon gyógytornát. Mottónk, hogy figyeljünk jobban egymásra, ezt üzenjük a nyilvánosságnak – tette hozzá a klub elnöke.

ÉM-JA


A miskolci vízilabdázók is segítenek Margaritának a gyógyulásban
Miskolc - A miskolci vízilabdásokat is megérintette Margarita története. Bachner András, a PannErgy-Miskolci Vízilabda Club elnöke augusztusban olvasta lapunkban, hogy a 12 éves kislány gyógykezelésére Kozma István nagybányai festő felajánlotta egyik festményét. – Én szociálisan rendkívül érzé...

Bogdán Pál és Buncsák Margarita a festménnyel
Miskolc - Egy nagylelkű festő és egy nagylelkű vásárló segített Margaritának. Sikeresen végződött a lapunk, az Észak-Magyarország által meghirdetett festményárverés. Kozma István nagybányai festőművész felajánlott alkotását a fővárosban élő Bogdán Pál vásárolta meg, a bevétel pedig Buncsák Margar...