Szitkozódott, jegye sem volt, leszállni sem akart a vonatról az encsi asszony

Akt.:
Szitkozódott, jegye sem volt, leszállni sem akart a vonatról az encsi asszony
Edelény, Encs, Miskolc, Szerencs, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. február 8-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2016. február 8-án négy személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság M. Elemérné 48 éves encsi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 15 óra körüli időben a miskolci vasúti pályaudvaron lévő egyik vonaton tartózkodott, azonban érvényes menetjeggyel nem rendelkezett, de leszállni sem volt hajlandó, illetve szitkozódott és agresszíven viselkedett, amely cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci-, a szerencsi- és az edelényi járőrök további egy-egy fővel szemben rendzavarás, garázdaság, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Ideiglenes megelőző távoltartást a tiszaújvárosi- és szerencsi egyenruhások egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

A fentieken túlmenően a miskolci egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. N. Károly 25 éves miskolci lakos ellen a Miskolci Járásbíróság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki korábban elfogatóparancsot.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további 12 esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-
hirdetés


hirdet�s