Szirmabesenyő: minden hónapra jut program

Szirmabesenyő: minden hónapra jut program
© Fotó: Kozma István
Szirmabesenyő – Gazdaság-, közösség- és infrastruktúrafejlesztés – ezt a három célt tűzte ki a szirmabesenyői önkormányzat néhány évvel ezelőtt.

Mára elmondható, a település erősödik, az iparűzésiadó-bevételek növekednek: 2016-ban 51 millió forint volt, a 2017-es számok elérhetik a 91 millió forintot, az idén pedig szeretnék megduplázni ezt az összeget. Az elmúlt időszakban két nagyobb cég is megtelepedett Szirmabesenyőben, ezek mind segítenek abban, hogy a település gazdaságilag erősödjön.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Mindezt Huszti Gábor, Szirmabesenyő polgármestere mondta el pénteki évindító rendezvényén, amelyet immár negyedik alkalommal rendeztek meg. Az eseményre ellátogatott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Bogyay Ferenc, Miskolc rendőrkapitánya.

A közösségfejlesztés kapcsán hangsúlyozta, szinte nincs olyan hónap a településen, hogy ne lenne valamilyen közösségi esemény: február 10-én például negyedik alkalommal rendezik meg a Röfi napot, illetve az ehhez kapcsolódó kolbásztöltő versenyt.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

„Pályázatnak köszönhetően tavaly fejleszthettük az egészségügyi központot, az iskolát és a rendőrőrsöt” – sorolta az infrastrukturális fejlesztések kapcsán Huszti Gábor.

– ÉM –