Helyi közélet

2015.03.20. 11:05

Az elmúlt 24 óra számokban - Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Edelény, Encs, Miskolc, Ózd, Szerencs, Tiszaújváros - Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 19-én történt rendőrségi eseményeiből.

Edelény, Encs, Miskolc, Ózd, Szerencs, Tiszaújváros - Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. március 19-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. március 19-én hét személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetésén két főt érték tetten. Miskolc, Csabai kapui városrészen az egyenruhások 2015. március 19-én 17 órakor ellenőrzés alá vontak egy Opel Corsa típusú személygépjárművet. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a volán mögött ülő, V. Márk 25 éves sajókeresztúri lakost a Miskolci Rendőrkapitányság a járművezetéstől 2015. április 12-ig jogerősen eltiltotta.

Ezt követően a járőrök Miskolcon az Erenyő úton 22 óra 27 perckor egy Ford Tranzit típusú személygépjármű sofőrjét igazoltatták. F. László 38 éves helyi lakosról az egyenruhások megállapították, hogy őt a Miskolci Rendőrkapitányság a járművezetéstől 2015. június 21-ig jogerősen eltiltotta. A rendőrök a szabálysértőket előállították, majd őrizetbe vették.

Az említett eseteken felül tulajdon elleni szabálysértés miatt egy-egy férfival az edelényi-, a miskolci- és a tiszaújvárosi rendőrök, míg az ideiglenes megelőző távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt egy-egy fővel szemben az encsi- és a tiszaújvárosi járőrök alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben az Ózdi- és a Szerencsi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hat esetben jutott a rendőrség tudomására.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában