Szirénázó rendőrautó gázolt el egy járókelőt – a gyalogos hibázott

A gyalogost szabálytalansága okozta a balesetet – ezt állapította meg az elsődleges szakvélemény a szerdai, rendőrautó okozta gázolás kapcsán.

A kocsi épp egy patikarabláshoz tartott, amikor a III. kerület egyik kereszteződésébe érve elütött egy férfit. A sérült életveszélyes sérülésekkel került kórházba, de az egyenruhás is megsérült könnyebben.

A baleset szerda este, a III. kerületben történt, a Szentendrei és Bogdáni út kereszteződésében. A gyalogos a piros lámpa ellenére lépett a zebrára, ekkor ütötte el a megkülönböztető jelzéseit használó rendőrautó. A kocsit egy patikarabláshoz riasztották. A 40 éves férfi életveszélyes állapotban került kórházba, míg az egyenruhást könnyű sérülésekkel látták el a mentők.

A helyszíni szemlét az illetékes rendőrfőkapitányság igazságügyi szakértő bevonásával folytatta le.

Az elsődleges szakvélemény és a helyszíni szemle eddigi adatai kizárták a rendőr felelősségét és a műszaki hibát is. A jelenleg rendelkezésre álló adatok arra utalnak, hogy a balesetet a gyalogos szabálytalansága okozta, aki a tilos jelzés ellenére lépett a megkülönböztető fény és hangjelzést használó járőrautó elé. A sofőr így a balesetet nem tudta már elkerülni. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájákoztatása szerint a megkülönböztető jelzés használata indokolt és szükséges volt, mivel a rendőr patikarablás helyszínére sietett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogultság miatt kezdeményezi, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeinek további vizsgálatára más rendőr-főkapitányságot jelöljön ki.
– Független Hírügynökség –