Színvonalas programkavalkád a XIX. Kastélykerti Estéken Balmazújvároson

Színvonalas programkavalkád a XIX. Kastélykerti Estéken Balmazújvároson
© Fotó: Bánhegyi Zoltán
Balmazújváros – A hagyományokhoz hűen ötórai teákkal, koncertekkel, tűzijátékkal várják a szórakozni vágyókat Balmazújvároson.

Tegnap, augusztus 16-án délelőtt “Roma Aroma Fesztivál” várta a Piac térre érkezőket, délután a Balmazújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat táncos és énekcsoportja adta meg az alaphangot Liszter Sándor és a Vadrózsák fellépésére, a nap csúcspontja a Váradi Roma Café volt. Az estét a Fortissimo zenekar zárta.

Az ötórai tea vendége Szily Nóra, a “Boldogság vagy elégedettség?” jegyében tartott előadását sokan élvezték a Semsey-kastély előtti téren.

ur2Fotó: Bánhegyi Zoltán

Pénteken kora délután Dr. Frey Sándor csillagász, a Magyar Asztronautikai Társaság alelnöke Pelyhe István gyűjteményéből készített “Az űrhajózás története” című dokumentum-kiállítást nyitotta meg a Semsey Kastélyban.

ur1Fotó: Bánhegyi Zoltán

Rögtön utána Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész ragadtatta magával a hallgatóságot.

A Piac térre ismét érdemes kilátogatni, hiszen a Kowalsky meg a Vega most már nem menekül. 2017-ben kétszer is elmosta az eső a fellépésüket, de ma nincs visszaút. Az estét Gájer Bálint és zenekara, a szabadtéri mozi és a Yulius 25 koncertje zárja.

Holnap is érdemes lesz kilátogatni a színvonalas programokra. Koncertek, díjátadó ünnepség, tűzijáték és retro diszkó is várja az érdeklődőket.

– Bánhegyi Zoltán –