Szinvaparkosok szedték a Szinvapark környékén

Szinvaparkosok szedték a Szinvapark környékén
© Fotó: Kozma István
Miskolc – A bevásárlóközpont dolgozói és bérlői is részt vettek a „TeSzedd!” akcióban.

A „TeSzedd!” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma az ország legnagyobb önkéntes mozgalmának számít. Évről évre sok ezren aktívkodnak a mozgalom keretében, hogy megszabadítsák lakóterületük vagy munkahelyük környékét a hulladékoktól.

Nem látom kiemelten szemetesnek a környéket.” Kovács Adrienn

Az országos szemétgyűjtő program keretében tegnaptól kezdődően egészen vasárnapig Miskolcon is „őszi nagytakarítanak” a „TeSzedd!” önkéntesei.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A Szinvapark Bevásárlóközpont és a ház bérlői idén is részt vettek a kampányban, sőt a bejárat melletti pavilon révén hivatalos „találkozási pont” lett a központ.

Péntek kora délután az információs sátorhoz várták azokat, akik csatlakozni kívántak a Szinvapark és környéke megtisztításához. Akadtak is több tucatnyian, akik felvették a valós és képzeletbeli kesztyűt a szemét elleni ütközet idejére.

Mindig akad szemetelő

„Nem azt tapasztalom, hogy kiemelten szemetes lenne a Szinvapark környéke, olyan, mint általában a város – mondta Kovács Adrienn, aki a bevásárlóközpontban működő gyógynövénybolt dolgozója. – Persze mindig van, aki a szemetes helyett ott dobja el a hulladékát, ahol éppen van. Csomagolóanyagok, papírdarabok, üveg akad azért a környéken.”

– ÉM-SZB –