Szinte plafonig ért a szemét – RTL Klub

Gyakorlatilag a plafonig telepakolt szeméttel egy belvárosi 70 négyzetméteres lakást egy hajléktalan Budapesten. A lakást most megpróbálják kiüríteni, a munkások egy napja folyamatosan hordják ki a zsákokat. Az egyik munkás szerit kisebb csoda, hogy a lakás korábban nem gyulladt fel – számolt be az RTL Klub Híradója.

Festékes vödör, ruhák, bútordarabok, megrohadt újságok és romlott ételek. Az állami tulajdonban lévő lakásban egy hajléktalan lakott, aki évek alatt az egész lakást telehordta szeméttel. A munkások már egy napja folyamatosan hordják ki a zsákokat. Először alig tudtak bemenni a lakásba. A mennyezetet gyakorlatilag ülve kimeszelhették volna, olyan magasan volt a szemétkupac. A szemétkupac tetején egyébként volt egy ágymatrac, azon aludt az illető, aki itt lakott körülötte körülbelül 500 cigarettacsikk. Azon csodálkoznak, hogy nem gyulladt meg valami.

A munkások úgy becsülik, még egy napig hordhatják a szemetet, mire kiürítik a lakást. A lomok elszállítása és ártalmatlanítása csak azután kezdődik. Becslések szerint ez több mint másfél millió forintba kerül majd. De, hogy ki fizeti ki, azt egyelőre senki nem tudta megmondani.