Színházak éjszakája – Programok a Kolibri Színházban

Színházak éjszakája – Programok a Kolibri Színházban
© Fotó: Illusztráció - jegy.hu
Budapest – Papírjáték-előbemutató, soha nem hallott Bereményi Géza-dalok, a Kolibri Fúvósok koncertje, az előadásokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás és meseolvasás várja többek között a szeptember 16-i Színházak éjszakáján a Kolibri Színház látogatóit.

A Kolibri Színházban már délután elkezdődnek a programok: 15 órától kézműves foglalkozást tartanak a színház előcsarnokában, miközben a legkisebbek szórakoztatására mesét olvasnak fel a színház művészei – olvasható a színház tájékoztatójában.

A színházteremben különleges, interaktív kiállítás keretében mutatják be a Kolibri “cyber-világát”, amelynek során a résztvevők maguk is kipróbálhatják, hogyan lehet digitális hátteret vetíteni, hangfestést létrehozni vagy a greenbox háttérben mozogni.

Este 18 órakor a Mi újság? című premier előtti előadást láthatja a közönség, az alkotók, Tisza Bea és Ruszina Szabolcs közreműködésével. Az előadás közös játékra invitál a papírral, ami bármilyen formát felvehet és bármivé átalakulhat a színházban.

A magyarországi színházak között egyedülálló módon a Kolibriben a társulat tagjaiból álló rézfúvós zenekar működik – a Kolibri fúvószenekar koncertje 19 órakor kezdődik a nagyszínpadon.

A tavalyi sikerre tekintettel idén is versenyre kelhetnek a gyerek-felnőtt vegyes csapatok az improvizációs vetélkedőn Alexics Rita, Fehér Dániel, Nizsai Dániel és Ruszina Szabolcs játékvezetésével.

A Rakjuk össze mottó jegyében az idei vetélkedő célja egy fotópuzzle összeállítása, amelyhez a játékosoknak egy sor izgalmas feladatot kell végrehajtani a jelmez- és kellékkészítéstől kezdve az improvizáción át egy teljes koreográfia előadásáig.

A késő esti órákban egy igazi össztársulati produkcióval készülnek, amelyben régi és új – köztük máshol még nem hallott – Bereményi Géza dalokat adnak elő a színház művészei Novák János zenéjével, Bornai Szilveszter és Tóth Tamás közreműködésével. A Kolibri Színházban éjszakázók részt vehetnek az éjfélkor kezdődő Retro diavetítésen is, ahol a klasszikus diafilmeket a színészek humoros élő hangalámondásával élvezhetik, Kecskeméti Gábor zenei aláfestésével.

A Kolibri Színház teljes programja – ahogy a Színházak éjszakáján résztvevő összes színházé – egy karszalaggal látogatható.

A teljes műsor a http://kolibriszinhaz.hu/eloadas/szinhazak-ejszakaja-2017/ linken érhető el.

– MTI –