Színezzük együtt – fórum a civileknek Kazincbarcikán

Akt.:
Wächter Balázs programkoordinátor
Wächter Balázs programkoordinátor - © Fotó: kolorline.hu
Kazincbarcika – Intézményesített formában a helyi közösség szervezéséért tevékenykednek.

A helyi közösségi fejlesztési stratégia megvalósítása volt a témája annak a fórumnak, amit a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport szervezett március végén Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban – adta hírül a Kolorline.

Kazincbarcika önkormányzata még 2016-ban pályázott a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” tárgyú felhívásra. Ezt követően megalakult a „Színezzük együtt Kazincbarcikát Helyi Akciócsoport”, amely intézményesített formában a helyi közösség szervezéséért tevékenykedik.

Az eseményen Wächter Balázs programkoordinátor előbb a Helyi Akciócsoport létrejöttéről szólt, majd ismertette a fórum céljait. Mint mondta, szeretnék, ha a városban működő civil szervezetek, az intézmények és az önkormányzati társaságok megismernék a 2018–2019-ben Kazincbarcikán elérhető pályázati lehetőségeket, azoknak főbb feltételeit, valamint cél az is, hogy felmérjék a lehetséges pályázói igényeket.

Együttműködés

A Helyi Akciócsoport stratégiai céljai között szerepel a civil szervezetek, helyi közösségek együttműködése, művészeti rendezvények, alkotóprogramok szervezése, a helyi vállalkozások és a lakosság, közszféra együttműködésének támogatása, továbbá a kommunikációs felületek fejlesztése is. Minderre több mint százharmincmillió forintot nyert a csoport.

A fórumon elhangzott: a jövőben további egyeztetéseket tartanak majd, melyeken újabb hasznos információkkal látják el a pályázókat.

– ÉM –


Dugas Erika (jobbra) és Kővágó Tünde a megnyitón
Kazincbarcika - Vászonra szült női lélek címmel nyílt meg Dugas Erika kiállítása április 5-én Kazincbarcikán, a Gyermekek Háza-Kézművesházban. Az eseményen Kővágó Tünde életmódtréner, tolmács, műfordító, a művész egyik barátja beszélt a kiállított képekről és az alkotóhoz fűződő kapcsolatáról. Őt...

Kazincbarcika - Kazincbarcikán rendezik meg július 20-án a Kennedy Shriver Emléknap hazai eseményét. A nyári programmal kapcsolatban szerveztek egyeztetést és bejárást a közelmúltban az észak-borsodi városban. A kazincbarcikai önkormányzat az elmúlt évben pályázott a Magyar Speciális Olimpia Szöv...