Színesíti, megőrzi a várost

Színesíti, megőrzi a várost
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A mitológiai múltba vezet a Vologda városrésznél található új köztéri festmény.

Átadták Gregovszki Gábor „Az alsó világ őrzője” című falfestményét, amit a Fazekas Utcai Általános Iskola előtt található aluljáróra tervezett. A mű a „Fesd a várost színesebbre!” című pályázat nyertes alkotása, amelyet 15 terv közül 546 szavazattal választott Miskolc lakossága online voksolás útján. A megvalósítás szponzorok segítségével történt – tudtuk meg Pfliegler Péter alpolgármestertől péntek reggel az ünnepélyes átadón.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

„Mindig öröm számomra, ha a város vezetősége azzal a céllal nyit a közterek felé, hogy megmutassa, a művészet ott is megkerülhetetlen. Szimbolikus jelentősége van az alkotásomnak. Az aluljárón át az alsó világba megyünk le az őrző lénynek a szájába és a túloldalon tulajdonképpen egy másik világot találunk.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Külön köszönöm Mokrai Attila igazgató úrnak és a Miskolci SzC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős grafikus és keramikus diákjainak a közös munkát, akik közreműködtek a helyszínen a megvalósításban.” – mondta az alkotó.

DA