Színesen látunk Téged is Kazincbarcikán!

Akt.:
Színesen látunk Téged is Kazincbarcikán!
Augusztus 1-jén startol az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán a 4. Kolorfesztivál.

A három héten át tartó programsorozatban ötvöződik a képzőművészet és az előadó-művészet; újra lesznek utcai akciók és attrakciók; tovább színesednek a házfalak, lépcsők és utcabútorok; új köntöst és tartalmat kapnak a város közkedvelt helyei, ismerőssé válnak az eddig ismeretlen arcok és a várossal együtt a térség is színesebbé, vonzóbbá válik. Mindezt megfűszerezzük sporttal, kreativitással és meghökkentő újdonságokkal.

A programsorozat Wahorn András kiállításával, a „Tekerj bele Te is!” rekordkísérlettel, és a dubicsányi Fignár-udvar programjaival veszi kezdetét, majd augusztus 4-én szenzációs fesztiválnyitó felvonulás mozgatja meg a várost és a látogatókat. A programok nagy része idén is ingyenesen látogatható, a belépődíjas rendezvényekre már kaphatók jegyek online és nyomtatott formában is. A fesztivál bármelyik programjára jegyet váltók között augusztus 20-án kétszemélyes, egyhetes görögországi nyaralást sorsolunk ki. A fesztivál idei kiemelt partnere a Magyar Speciális Olimpia Szövetség.

 

Barcikai Bormustra már nyolcadik alkalommal
2016 a gasztronómia éve, ezen apropóból nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Barcikai Bormustra az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátus Borsodi Régiójának szervezésében, ahol nyolc pincészet mutatkozik be hazánk történelmi borvidékeinek legfinomabb nedűivel. Pálinka, sajtok és kézműves termékek, valamint a Sajóvölgye Népművészeti Egyesület munkái is fellelhetők majd augusztus 19-én és 20-án a város Fő terén. A kazincbarcikai éttermek háromhetes akcióval és Kolor-étlappal készülnek színesíteni a gasztronómiai kínálatot.

 

Kovács Lázár teker Kazincbarcikán
A korábbi évekhez hasonlóan újra rekordkísérletre készül a város. Az óriás kötött sál, a suba technikával készített szőnyeg és a fák törzsének horgolását követően a „Tekerj bele Te is” akcióban egy közel 1500 kg-os, megközelítőleg 1000 méter hosszú színes sütemény elkészítése a terv, melybe a városlakók és a fesztivál vendégei is meghívást kapnak.

Kolorfutás három távon
A 2016-os Kolorfutásra már több mint száz nevezés érkezett eddig. A 4. Kolorfesztivál kiemelt partnere, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség nem csak a fesztiválnyitó felvonuláson, hanem az augusztus 7-i Kolorfutáson is képviselteti magát.

A nevezés folyamatos, akár a helyszínen is lehetséges. Idén három távon mérettethetik meg magukat a versenyzők (6-11- 21km), illetve a családi futáson (1 km) kicsik és nagyok közösen futhatják körbe a Csónakázó-tavat.

A futásra felkészítő edzések is szerveződtek minden szombat reggel 8 órai kezdettel a Kazincbarcikai Sportközpont 400 méteres futópályáján.

A résztvevők befutó éremmel, futópólóval és sok-sok ajándékkal lesznek gazdagabbak. Nevezés: www.odinsport.hu Versenykiírás: kolorfesztival.hu/sport

 

Muri Enikő viseli majd a legszínesebb ruhát! – ÖKODIZÁJN
Idén is meghirdetésre került az Ökodizájn pályázat, melynek benyújtási határideje hamarosan (augusztus 8-án) lejár. Az újrahasznosítás jegyében a műanyag, a fém és a fa után ebben az évben a gumi az alapanyag.

A legjobb tíz alkotást a szakmai zsűri pénzjutalommal díjazza, és augusztus 17-én 20.00-tól Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál extrém divatbemutatón mutatják be azokat gyönyörű modell lányok.

Az I. helyezett ruhakölteményt Muri Enikő viseli majd, aki a bemutató után elénekel néhány dalt, ezt követően pedig Majka & Curtis live koncert veszi kezdetét.

Partnernek lenni jó
A 2013-ban megismert Kolorcity városmárka és a Kolorfesztivál nem csak Kazincbarcikát, hanem a környék településeit is megpróbálja színesebbé, izgalmasabbá tenni. A majdani Kolorcountry talán nem elvetett ötlet. Az összefogás, a közös tervezés, és a természeti és művészeti értékek összekapcsolása egy rendkívüli módon erős, és áttörhetetlen egységet jelenthet az észak-borsodi településeknek.

A Kolorfesztivál ideje alatt képzőművészeti attrakciók és koncertek is lesznek Bánhorvátiban, Dubicsányban, Edelényben, Kurityánban, Sajókazán és Szendrőben is.

Érték, minőség, színvonal – Előadó-művészet
A 2016-os év is hazánk legismertebb előadót vonultatja fel. A fesztivál rendkívül vonzó zenei kínálatában olyan különleges produkciók is szerepet kapnak, mint a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje, Révész Sándor és Závodi János „Piramis évek” formációja, a klasszikus hegedűjáték itthoni mestere Mága Zoltán és sztárvendégeinek (Malek Andrea, Nyáry Károly, Szakcsi-Lakatos Béla) nagykoncertje.

További előadók: Rost Andrea, Quimby, Brains, Muzsikás, Myrtill és a Swinguistique, Geszti Péter, Tankcsapda, Depresszió, Halott pénz, Irie Maffia, Majka & Curtis, Kelemen kabátban, Paddy & the Rats, Maszkura és a Tücsökraj, Skorpió, Bródy János, Hernádi Judit, Keresztes Ildikó és még sokan mások.

 

Kolorcity.hu