Színes lesz az idei advent Miskolcon

A napokban építették fel a karácsonyi piramist a Szent István téren
A napokban építették fel a karácsonyi piramist a Szent István téren - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az ünnepi fények felkapcsolásával kezdődik a miskolci advent.

A közösségek adventjére várja a gyermekeket, diákokat, valamint a cégek, vállalatok, multik, vagyis a munkahelyek és az intézmények csapatait Miskolc önkormányzata és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete.

A programok november 26-án, délután öt órakor kezdődnek, ekkor nyílik meg az ország legnagyobb Szeretetdoboza, és beindul a munka a Szeretet Sütigyárban is.

Az ovisokat és általános iskolásokat adventi gyermekfoglalkoztató várja, de kórusversenyt is hirdetnek a szervezők: jelentkezni általános iskolai, középiskolai és felnőtt kategóriában lehet, a kórusok pedig az ország első éneklő fenyőfáján adhatják elő produkcióikat.

Adventi vásár és villamos

A hagyományoknak megfelelően idén is a virágórát alakították át Miskolc adventi koszorújává, ahol a négy gyertyagyújtás – igazodva a családok éve sorozathoz – az anya, az apa, a gyermek és a család fogalma köré épül.

Nem marad el az adventi vásár sem, a Széchenyi utcán közel ötven árus kínálja majd termékeit, és elindul a város adventi villamosa is. Az MVK munkatársai idén új technikával, közte 3D-s elemekkel díszítették a villamost.

ÉM-TÁ