Színes és tartalmas programok voltak Sajószentpéteren

Sajószentpéter – Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban második alkalommal rendezték meg a „Téli Könyvtári Napok” télköszöntő programsorozatot a közelmúltban.

A műsor összeállítása színes és tartalmas időtöltést ígért a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt – adta hírül a Kolorline.

Kiállítás, vetélkedő…

A kezdő napon rögtön az apróságoké volt a főszerep. A „Kincseim” címmel nyílt kiállítás három tagóvoda éves kreatív munkáját mutatta be.

A következő napon dr. Porkoláb Tibor, Lévay-kutató, a Miskolci Egyetem docense tartott előadást a város nevezetes szülöttéről.

Luca napján a Kossuth Lajos Általános Iskola alsósai halhattak előadást az itthoni és külföldi ünnepi hagyományokról, téli népszokásokról.

Ezután a „Spektrum, a világ tükre” címmel rendeztek kvíz vetélkedőt felnőtteknek.

A következő napon a városban működő Kalán Tanodát látták vendégül, melynek tanulói kézműveskedtek és egy kis műsorral készültek.

A zárónapon a sajószentpéteri irodalombarátoknak a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola három növendéke adott koncertet, majd családias körben elhangzottak a versíró pályázatra benyújtott versek, valamint más, az ünnepi hangulathoz illő költemények.

– ÉM –