Színekbe zárt világ: a nyugalmat tükrözik Kazincbarcikán

A kiállításon
A kiállításon

Kazincbarcika – „Színekbe zárt világ” címmel látható emlékkiállítás László Erzsébet alkotásaiból a Mezey István Művészeti Központ földszinti kiállítótermében – számolt be az opont.

Tanítás és színek

Az Ádám Jenő Tagiskola diákjainak rövid műsorával kezdődött el annak a kiállításnak a megnyitója, mely a tavaly szeptemberben elhunyt László Erzsébet alkotásainak legjavát mutatja be. László Erzsébet a kultúra és a művészet területén nyújtott kimagasló életművét 2012-ben BarcikArt díjjal ismerte el Kazincbarcika városa. A megnyitón Klimon István alpolgármester méltatta az egykori iskolaigazgató, művésztanár életútját. Mint mondta, a pedagógus, aki az elmúlt évtizedekben a városban diákok tucatjait készítette fel az életre, a szerettei mellett a gyerekekből tudott újra és újra erőt meríteni.

Klimon István szólt a kiállított képekről is, mint mondta, azok tükrözik azt a nyugalmat, amelyet lénye árasztott, illetve a gyerekek, a tanítás melletti másik nagy szenvedélyét: a színeket. László Erzsébet emlékkiállítását február 12-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

– ÉM –