Szimpátiatüntetés a Fehérvár FC Kft. többségi tulajdonosa mellett

Szimpátiatüntetést szerveznek jövő keddre az FC Fehérvár szurkolói a csapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa, Garancsi István mellett. Pénteken este sajtótájékoztatón jelentik ezt be – értesült a Független Hírügynökség. A szurkolók aggódnak a fehérvári labdarúgócsapat sorsáért, mert csütörtökön a Fehérvár FC Kft. pert vesztett két, korábban kizárt kistulajdonossal szemben.

A Fejér Megyei Bíróság csütörtöki döntésével hatályon kívül helyzete a Fehérvár FC Kft. tavaly decemberi és idén januári taggyűlésének több határozatát. Ez azt jelenti, hogy a Terszol Kft. és az ÁMV Kft. továbbra is tagja a Fehérvár FC Kft.-nek, és az ügyvezető ismét a korábbi ügyvezető, Gál László. Az első fokú ítéletet nem fogadja el a klub többségi tulajdonosa, Garancsi István, ezért fellebbez.

A Terszol és az ÁMV Kft. csak a taggyűlés decemberi és a januári határozatát támadta meg. A Fehérvár FC Kft. azonban február 19-én ismét visszahívta Gál Lászlót, és később két új ügyvezetőt is megválasztott – mondta Gál András Levente, a kft. többségi tulajdonosának jogi képviselője. Hozzátette: ezeket ismét meg kellett volna támadni, de erre csak május 20-ig lett volna mód. Ezért álláspontjuk szerint nem ügyvezető Gál László. A Terszol és az ÁMV pedig továbbra sem tagja a társaságnak, mert a tagsági viszonyuk nem volt a bírósági keresetük tárgya. A Fehérvár FC Kft. fellebbez az ítélet ellen.

A szurkolók jövő kedden szimpátiatüntetést rendeznek. Ezt pénteken este sajtótájékoztatón jelentik be – tudta meg a Független Hírügynökség az egyik vezérszurkolótól, Izsay Donáttól.

A Garancsi István érdekkörébe tartozó Futball Invest 2007 Zrt. tavaly decemberben vásárolta meg a Fetév Invest Kft-t, amely a Fehérvár FC Kft, vagyis a székesfehérvári labdarúgócsapatot működtető társaság üzletrészeinek 80 százalékát tulajdonolja. A gazdasági társaság azért szűntette meg a Terszol és ÁMV Kft-k tagsági viszonyát, mert 2005-ben elrendelt pótbefizetésüket nem teljesítették. A két kistulajdonos azzal az indokkal támadta meg a társaság Gál Lászlót visszahívó döntését, hogy a taggyűlésen a többségi tulajdonos jogi képviselőjének nem volt ott a képviseletet igazoló meghatalmazása.Sporthírek