Szimpátiatüntetés a Don Boscoban

Akt.:
Fotó: Ádám János
Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – A távozott kollégiumvezető visszahelyezését követelték a diákok Kazincbarcikán.

A napokban megvált Kavalyecz András kollégiumvezetőtől a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium. Az egyik szülőtől úgy tudjuk, egy héttel korábban távozott beosztásából a Don Bosco Szalézi Rend rendfőnöke, ezt követően váltak meg a kollégiumvezetőtől, de hogy mi volt eltávolításának pontos oka, egyelőre nem tudni.

Kedden délelőtt a kollégium diákjainak egy része szimpátiatüntetésen gyűlt össze, ahol visszakövetelték a menesztett kollégiumvezetőt. Az iskolában egyébként kedden ünnepi műsorok is voltak, Bosco Szent János égi születésnapjáról emlékeztek meg a szellemében oktató iskola tanulói, nevelői. Az alkalomból ünnepi szentmisét is tartottak, és a szimpátiatüntetés résztvevői azt fontolgatták, hogy kérésüknek úgy adnak nagyobb nyomatékot, hogy a Budapestről érkezett vendégeket nem engedik be a templomba – de ez végül elmaradt. A gyerekek elmondták, azért harcolnak nevelőjük visszahelyezése érdekében, mert „András bácsi” mindig kiállt mellettük, jó volt hozzájuk, és nem kriminalizálta a drogfogyasztást, hanem a prevenció fontosságát hangsúlyozta.

Kerestük Kővári Lászlót, a Don Bosco Általános Iskola Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium igazgatóját is, de ő éppen az ünnepi szentmisén és a Don Bosco tiszteletére tartott ünnepi műsoron tartózkodott. A történtekre később még visszatérünk.

ÉM-SZPA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .