Szilveszterkor is a pénztárcánk alakítja a haj- és sminkdivatot

Akt.:
A fodrászok készülnek arra, hogy valami egyedit, alkalmit kér a vendég, de többnyire maradnak a megszokott frizura mellett a hölgyek
A fodrászok készülnek arra, hogy valami egyedit, alkalmit kér a vendég, de többnyire maradnak a megszokott frizura mellett a hölgyek
Miskolc – Az óévbúcsúztatóra inkább otthon készül a frizura és a smink. Ez az olcsóbb.

Régi idők szilveszteréből kiindulva azt gondoltuk, az utolsó napokban már nehezen találunk időpontot fodrászhoz, kozmetikushoz. De tévedtünk, több helyre is sikerült bejelentkeznünk. Tesztünk eredménye meglepő volt, de a szépségiparban dolgozók elárulták, ma már olyan sok a fodrász, kozmetikus, hogy év végén is van hely bőven.

Mindenkinek, ami jól áll

„Hozzám ilyenkor is főleg a törzsvendégek járnak, ezért nem mondhatom, hogy több vendégem lenne szilveszterkor, mint az év más napján” – mondta Lebáné Erika fodrász. Hozzátette: egyébként is egyre kevesebben járnak fodrászhoz, inkább otthon befestik, elkészítik a hajukat a nők. „Régen a farsang, a szilveszter kiemelt időszak volt, sokan szalonokban készíttették az alkalmi frizurájukat, ma már nincs erre pénzük.”

f1

Amikor a szilveszteri frizuradivatról kérdeztük, elmondta, nincs kimondottan erre az alkalomra kitalált viselet, a vendégek többsége a hétköznapokban viselt fazont kéri ilyenkor is. Persze előkerülhet a csillámpor, a fodrászok fel is készülnek arra, hogy valami egyedit, alkalmit kér a vendég, de – mint megtudtuk – ez egyre ritkább.

f3

Ugyanez a helyzet a körömnél is, az egyszerűbb, letisztult a favorit. Kevesen kérnek csillámos, strasszos, díszes manikűrt. Jakabné Marcsi körmöstől meg is tudtuk ennek az okát: „A szilveszteri bulira nem csináltatnak külön körmöt a vendégek, mert arra nincs pénz, hogy utána újrafestessék, így azt kellene viselniük minimum három hétig. Ezért meggondolják, milyen legyen az ünnepi köröm. Azért egy apró díszítés belefér az év végi buli hangulatába”.

Beindul a sminkgyár

„Hétfőtől őrültek háza van nálam, most persze még nem sminkeket készítek, hanem arcpakolásra, gyantázásra jönnek a vendégeim” – ezt már Ágnes, az egyik miskolci szépségszalon kozmetikusa mondta. Azt is elárulta, nála szilveszter napján beindul a sminkgyár, akkor a vendégek többsége már azért jön, hogy az esti sminkjét elkészíttesse. „Nincs igazán sminktrend, mindenkinek azt festem, ami jól áll neki. Talán ilyenkor bátrabbak a nők, szívesebben választanak csillogóbb festékeket” – vélekedett.

N. Szántó Rita


Neonszínben búcsúzik

Szilveszterkor a túl feltűnő sem lehet sok – véli Kovács Krisztina, aki szeret erre az alkalomra valami különlegeset kitalálni. Úgy gondolja, ha buli, akkor legyen buli, az óév búcsúztatásába belefér az őrültség. „Fodrászhoz nem megyek, a hajamat meg tudom csinálni magamnak, és a sminkemet is, a lényeg: feltűnő legyen. A barátaim minden évben várják, mivel rukkolok elő. Annyit elárulok, 2015-öt neonszínű parókában búcsúztatom” – mondta.