Szilveszteri koktélok kicsiknek és nagyoknak

Szilveszteri koktélok kicsiknek és nagyoknak
Miskolc – Az áruházi italpultok roskadásig megrakottak és ezerféle alkoholos vagy alkoholmentes terméket kínálnak.

Ha azonban Szilveszterkor valaki nemcsak a „sült galambot” fogadja el, hanem valamivel többre, igazi különlegességre vágyik és hajlandó érte tenni (magyarul elkészíti), annak a miskolci sétáló utcában található Impresszo étterem egyedi remekei közül ajánl öt íncsiklandó receptet Kövy Ádám pultfőnök. Az ünnepi szórakozás hangulatemelő koktéljait pedig Molnár Réka készítette el kérésünkre.
Alkoholmenetes koktélok gyerekeknek és felnőtteknek
Impresszo varázs (meleg ital)
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 deciliter narancs juice
1 deciliter alma lé
1 rúd fahéj (vagy őrölt fahéj)
5 szem szegfűszeg
1/4 lime (zöld citrom)
Az összetevőket összekeverjük, majd felgőzüljük. A tűzhelyre téve is felforralható.
Cocochoco (hideg ital)
Hozzávalók 1 adaghoz:
2 deciliter tej
tejszín 1 öntet
csoki szirup 1 öntet
kókusz szirup 1 öntet
kakaópor
tejszínhab
jégkocka
(1 öntet – 1 kávéskanálnyi adag)
A folyékony összetevőket pohárba rakjuk és jégkockával mixeljük vagy összekeverjük. A tetejére tejszínhabot nyomunk, amit kakaóporral megszórunk.

Alkohol tartalmú koktélok felnőtteknek
Grog (meleg ital)
Hozzávalók 1 adaghoz:
fehér rum 4 centiliter
fekete rum 2 centiliter
2 deciliter száraz fehér bor
5 darab szegfűszeg
méz 1-2 teáskanál
1 rúd fahéj
1/4 narancs leve
A fekete rum kivételével az összetevőket összemixeljük, majd a végén a fekete rumot óvatosan a tetejére öntjük és meggyújtjuk.
Testarossa (hideg ital) Réka kedvence
Hozzávalók 1 adaghoz:
2 deciliter száraz pezsgő
5 kiskanál turmixolt, mélyhűtött eper
1/4 lime leve
1 öntet cukorszirup
jégkocka
Az összetevőket a jéggel együtt alaposan összemixeljük, majd leszűrve pohárba öntjük.
Nagyobb felnőtt társaság bulijánál elengedhetetlen a “Bólé, ahogyan mi szeretjük”
Hozzávalók:
1 üveg száraz fehérbor
1 üveg martini bianco
2 liter sprite
1 üveg száraz pezsgő
Különféle gyümölcsök
A pezsgő kivételével az italokat egy tálba öntjük, és a megmosott megpucolt és darabokra szeletelt gyümölcsöt belerakjuk. Két órán át a hidegben vagy a hűtőben állni hagyjuk, majd fogyasztás előtt beleöntjük a lehűtött pezsgőt.
PT