Szilveszter éjjel ölte meg az édesapját Nyékládházán

Akt.:
Illusztráció - Letartóztatásban marad...
Illusztráció - Letartóztatásban marad...
Miskolc, Nyékládháza – A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta a letartóztatását annak a férfinak, aki szilveszter éjjel ittas állapotban összevitatkozott szüleivel, majd megölte édesapját.

Karóval vágta fejbe

A vádlott és szülei együtt éltek nyékládházi otthonukban. A vád szerint az év utolsó napján már a délutáni órákban megkezdték az italozást, mely estére veszekedésbe torkollott. A férfi a lépcsőnek háttal álló apját lelökte a lépcsőről, aki nekiesett a bejárati ajtónak. Ekkor a vádlott egy fa karóval fejbe vágta a földön fekvő sértettet, majd fojtogatta őt. A vádlott 6 órával később értesítette a mentőket, akik már csak a halál tényét tudták megállapítani.

A vádlottal szemben ember­ölés bűntette miatt indult eljárás. Amennyiben a férfi bűnösségét megállapítják, vele szemben akár 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a férfi a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, melyre tekintettel a törvényszék a vádlott letartóztatását fenntartotta. A bíróság döntése nem jogerős, a vádlott fellebbezett.

ÉM