Szilvásy válasza a Fidesznek: magukból indulnak ki

A kormány öt új – a magánszférából érkezett – kommunikációs szakembere vállalta, hogy semmilyen kárpótlást sem kap azért, mert köztisztviselőként kevesebbet keres most annál, mint amit korábbi munkahelyén kapott – mondta el a Független Hírügynökségnek Szilvásy György kancelláriaminiszter.

Kedden Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője sajtótájékoztatón azt tudakolta: miért éri meg ezeknek az embereknek jól fizető állasukat feladni, illetve hogy korábbi munkáltatóik kaptak, kapnak-e valamilyen állami támogatást.

Szilvásy közölte: új munkatársaik alkalmazottak voltak korábbi cégeiknél, nem tulajdonosok, ezért a kérdés is értelmetlen. Egyébként szerinte a Fidesz magából indul ki, abból a modellből, amely az ő kormányzásuk idején működött.

A különféle szerződések, így a közbeszerzési megrendelések nyilvánosak, vagyis a Fidesz nyitott kapukat dönget, amikor ezek megismerhetőségét követeli, ráadásul a Közbeszerzési Döntőbizottság, a Gazdasági Versenyhivatal, az Állami Számvevőszék és a konkurensek is figyelik ezeket a szerződéseket – mondta Szilvásy György.