Szilvásy: Gulyás József állításai érthetetlenek és megalapozatlanok

Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter érthetetlennek és megalapozatlannak tartja Gulyás József liberális képviselő rá vonatkozó megállapításait – áll a miniszteri titkárság szerdai közleményében. Szilvásy György szerint nem igaz, hogy bárhol és bárkinél “házalt” volna a bizonyítékokkal. A miniszter a közleményben leszögezi: a törvényeknek megfelelően, a szolgálatok ellenőrzéséért felelős Nemzetbiztonsági bizottság tagjaival ismertette az ügyet. Szilvásy György szerint a szóban forgó dokumentumokat a bizottság kérésére bocsátotta a Nemzetbiztonsági Hivatal a testület tagjainak rendelkezésére. A közlemény szerint az ülésen Gulyás József is jelen volt. Az alaptalan állítások és vádaskodások – akárki tegye is azt – nem szolgálják az ügy tisztázását – zárul a tárca nélküli miniszter közleménye.

Kérdéses az SZDSZ szerint, hogy Szilvásy György titokminiszter megfelelően járt-e el, amikor a Nemzetbiztonsági bizottság tagjainak átadta azokat a cd-ket, amelyek az üggyel kapcsolatban addig megszerzett információkat tartalmazták – hangzott el a Gulyás József SZDSZ-es parlamenti képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

A liberális politikus az adatvédelmi biztoshoz fordult szerdán a lehallgatási ügy kapcsán, csütörtökön pedig az SZDSZ benyújthatja az Országgyűléshez annak a vizsgálóbizottságnak a létrehozásáról szóló javaslatukat, amelynek feladata a közelmúltban kirobbant botrány részleteinek tisztázása és a politikai felelősség megállapítása lenne. Gulyás József szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a titokminiszter mellett Draskovics Tibor igazságügyi miniszter és az ügyben érintett fideszes képviselők felelőssége is felvetődik.