Szilikon volt a brit benzinben

A Brit Kereskedelmi Ellenőrző Hivatal megerősítette, hogy szilikont találtak egy meghibásodott autó benzintankjában. Nagy Britannia-szerte több ezer autó motorjának leállását vagy súlyos meghibásodását okozta szennyezett benzin az utóbbi napokban. A jelenség annyira elterjedt, hogy a sajtóban elkeresztelték “kenguru-benzin szindrómának”. Malcolm Fox, a leeds-i egyetem közlekedésgépészeti professzora szerint ha szilikon van az üzemanyagban, akkor égés közben […]

A Brit Kereskedelmi Ellenőrző Hivatal megerősítette, hogy szilikont találtak egy meghibásodott autó benzintankjában. Nagy Britannia-szerte több ezer autó motorjának leállását vagy súlyos meghibásodását okozta szennyezett benzin az utóbbi napokban. A jelenség annyira elterjedt, hogy a sajtóban elkeresztelték “kenguru-benzin szindrómának”.

Malcolm Fox, a leeds-i egyetem közlekedésgépészeti professzora szerint ha szilikon van az üzemanyagban, akkor égés közben szilikon-dioxid termelődik, ami vékony rétegben bevonja a lambda szondákat, ami emiatt rossz jelet küld a motort vezérlő computernek.

A Tesco egy volt az áruházláncok közül, amelynek benzinkútjainál a rossz benzinből tankoltak. A cég egy szóvivője elmondta, ők is vizsgálják az üzemanyag szilikon-tartalmát, de egyelőre nem találtak semmilyen erre utaló nyomot.

A hibás üzemanyag egy essex-i depóból származik. Feltehetőleg a behajózásnál kerülhetett szilikon egy benzin-szállítmányba.