Szikszói együttműködés Mongóliával

Akt.:
A tanácskozás résztvevői
A tanácskozás résztvevői
Szikszó – Szikszóra látogatott Mongólia magyarországi nagykövete, dr. Batbayar Zeneemyadar.


Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról számolt be: mindig nagy öröm a nemzetközi befektetők érdeklődése a város iránt. Szikszó gazdasági növekedése számos országból hozott már érdeklődőket a településre, de Mongólia kapcsolatfelvétele Szikszóval rendkívüli. A nagyköveti látogatáson nemcsak az ipari parkot és területet mutatták be, hanem egy nem mindennapi kezdeményezésről, a Tokaj-Szikszó Ipari Park megvalósulásról is tájékoztattak.

Beszél magyarul

A polgármester bízik benne, hogy Szikszó lesz az a kapu, amelyen keresztül mongol befektetők érkeznek az országba. Dr. Batbayar Zeneem­yadar magyarul beszélt a sajtónak a tapasztalatairól. Kiderült ugyanis, a nagykövet jogi doktor, és az egyetemet Budapesten végezte el, így számára nagy megtiszteltetés, hogy a szülőföldjét hazánkban képviselheti. Az első benyomása alapján úgy látja: számos kapcsolódási pont lehet a jövőben a város és hazája, a mongol és magyar üzletemberek között.

A látogatáson az is eldőlt, Szikszó egy gazdasági és kulturális együttműködési szerződés kidolgozásába kezd, amit várhatóan néhány hónap múlva alá is írnak majd.

ÉM