Szikszói egészségügyi alapellátás egy helyen

Szikszó – Évek óta probléma Szikszón, hogy a felnőtt, gyermekorvosi ellátás és a fogászati kezelések különféle épületekben találhatóak a város több pontján. Hiányzott a településről egy olyan központ, ahol mindezt egy helyen vehetik igénybe a lakosok.

A megoldás Szikszó önkormányzata pályázati sikerével valósul meg.

Hatvan millió pályázatból

Szikszó önkormányzata sikerrel járt az Észak- magyarországi Operativ Program kiírásán, ahol Szikszó város egészségügyi alapellátásának egy épületbe történő összevonására adtunk be pályázatot.- jelentette ki Füzesséri József, Szikszó polgármestere. – Hatvan millió forintot nyertünk arra, hogy a városközpontban található volt banki épület felújításával egy egészségügyi komplexumot hozzunk létre.

A projekt célja az, hogy az egészségügyi alapellátásokat egy helyen lehessen majd igénybe venni. Az épületben kap helyet: a háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás, a fogorvosi alapellátás, a védőnői szolgáltatás és az iskola-egészségügyi ellátás. A beruházás során megtörténik az épület felújítása, energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése és a minőségi ellátásokhoz szükséges eszközök beszerzése. A beruházás várhatóan nyár végére készül el.

ÉM