Szeptembertől újra otthon az MVSC

Akt.:
Az Észak csoportban ismét lesz Szirmabesenyő – Alsózsolca találkozó
Az Észak csoportban ismét lesz Szirmabesenyő – Alsózsolca találkozó - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Az első négy forduló után új stadionjában játszhat az MVSC.

Miként a megyei I. osztály, úgy a megyei II. három csoportja esetében is megtartotta a ligaértekezletet a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatósága. Arról már keddi lapszámunkban írtunk, hogy hosszú idő után nem 16, hanem csupán 15 együttessel rajtol el a jövő hétvégén a 2018/2019-es megyei I-es bajnokság. A megyei II. osztályban a feltöltést követően két csoportba, a Keletbe és a Középbe 16-16 gárda nyert besorolást, míg az Északba 15.

Nem éltek a joggal

Részletesen nézve: az igazgatóságon alapesetben 48 résztvevő csapattal (3×16) számoltak, amelyben már nem szerepelt a megyei I. osztályba felkerült három bajnok (Bükkzsérc és Parasznya vállalta az elsős indulást, Cigánd II nem, a bodrogköziek a megyei kettőre sem neveztek). Helyükre kiesett a megyei élvonal három búcsúzója, Karcsa, Szendrő és Varbó alakulata.

A második vonalra jogosultságot szerzettek közül végül nem élt ezen jogával a Kelet csoportból Ináncs, a Középből Tiszapalkonya, az Észak csoportból pedig Szalonna, és a Szirma-UDSC, valamint a megyei III-as Kazincbarcika csoportot megnyerő Martonyi.

A másik három megyei III-as bajnok, a Sátoraljaújhelyi TK (Zemplén csoport), a Bükkábrányi Bányász SCE (Dél-Borsod csoport), illetőleg az Alsóvadász (Miskolc csoport) vállalta a megméretést a megyei II-ben.

Négy igent mondott

Ezen kívül még öt üres hely volt, amelyre végül négy csapat került, az alábbi sorrend után: a legjobb megyei III-as második Jákfalva nemet mondott, a legjobb megyei II-es kieső Telkibánya igent (1), a második legjobb megyei III-as második Tiszabábolna szintén igent (2), a második legjobb megyei II-es kieső Mezőcsátnál hasonlóan döntöttek (3), miként a harmadik legjobb megyei III-as második Mezőzombornál (4) is.

A 2018/2019-es évadban – alapesetben, amennyiben meglesz ugyanúgy a négy megyei III-as csoport, mint előzőleg – négy kieső lesz a megyei II-ből: a Kelet és a Közép csoport 16. helyezettje (Északon nincs tizenhatodik gárda), továbbá a három csoport legrosszabb 15. helyezettje. Volt időszak, amikor több gárda is máshol, idegen pályán vívta meccseit, a Miskolci VSC például az egykori Honvéd-sporttelepen. A zöld-fehérek Csokonai úti otthona gyakorlatilag elkészült a 2016. november 2-án elkezdett rekonstrukció után, már csak különböző technikai dolgokat kell elvégezni, így várhatóan az első négy fordulót követően hazaköltözhet megszokott környezetébe a Vasút.

MI


A tények

Kelet csoport: Abaújszántó, Erdőhorváti, Garadna, Gönc, Karcsa, Kenézlő, Mezőzombor, Pácin, Pálháza, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Taktaharkány, Tarcal, Telkibánya, Tiszaladány, Tokaj

Közép csoport: Bükkábrányi Bányász SCE, Cserépfalu, Emőd, Harsány, Hernádnémeti, Kisgyőr, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály, Nyékládháza, Ónod, Sajószöged, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszakeszi, Vatta

Észak csoport: Alsóvadász, Alsózsolca, Aszaló, Bódvaszilas, Dédestapolcsány, Mályinka, Miskolci VSC, Rudabánya, Sajósenye, Sajószentpéter, Sajóvámos, Szendrő, Szirmabesenyő, Tiszalúc, VarbóSzikszó.
BOON.HU

További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés