Megajándékozták a „Barátság fájával” Szentistvánbaksa nyugalmazott polgármesterét

Hornyák Sándor (jobbra), Koncz Ferenc és Hornyák Sándorné, Borika néni az ünnepségen
Hornyák Sándor (jobbra), Koncz Ferenc és Hornyák Sándorné, Borika néni az ünnepségen - © Fotó: SFL
Szentistvánbaksa – Kilencvenedik születés­napja alkalmából köszöntötték Szent­istvánbaksa nyugalmazott polgármesterét.

Polgármester kollégák, család­tagok, barátok köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából Hornyák Sándort, Szentistvánbaksa nyugalmazott polgármesterét szombat délután.

A jeles évfordulón Koncz Ferenc országgyűlési képviselő adta át az ünnepeltnek azt az Emléklapot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök küldött és amelyben tiszteletét fejezi ki a szép kort megért Hornyák Sándor felé.

Együtt emlékeztek

A programon egykori kollégák mondtak köszöntőt, anekdotáztak és emlékeztettek arra, hogy Hornyák Sándor három önkormányzati cikluson volt a település első embere, az ő küzdelmének köszönhető, hogy megépült egy aszfaltút Szentistvánbaksa és Megyaszó között. A kis abaúji község ekkor kapcsolódott be Zemplén harangodi pátriájának „vérkeringésébe”, ekkor szövődtek napjainkig tartó barátságok.

Nem véletlenül kapott a születésnapon olyan ajándékot, ami erre a munkájára emlékezteti az ünneplőt, nevezetesen a „Barátság fája” című alkotást, amelynek részletei Gesztely, Megyaszó, Sóstófalva, Újcsanálos és természetesen Szentistvánbaksa, valamint Abaúj és Zemplén térséghez tartozó jellegzetességeit ábrázolja.

Hornyák Sándor munkásságáért 2013-ban kapta meg a „Magyar Arany Érdemkereszt” kitüntetést.

ÉM-SFLSzikszó.
BOON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés