Szikszó Majális – 2012 Miskolc-Tapolcán

Akt.:
Szikszó Majális – 2012 Miskolc-Tapolcán
Szikszó Majális – 2012 Miskolc-Tapolcán
Szikszó – Miskolc-Tapolcán rendezte meg Szikszó önkormányzata a Szikszó- Majális 2012 rendezvényét a volt autós kempingben.

A program egyben a tábor ünnepélyes nyitása is volt. Megközelítőleg ezer ember szórakozott a Szikszó– Majális 2012 rendezvényen, ahol délelőtt főző- és süteményversenyt rendeztek, délután pedig szórakoztató műsoroknak tapsolhattak a kilátogatók.

A főzőversenyre 28 csapat nevezett be. A kiírás szerint azok vehettek részt a viadalon , akik minimum négy fővel indultak és legalább tíz adag ételt állítottak a helyszínen elő. A zsűrizés szempontjai között szerepelt az étel egyedisége, íze, állaga, külleme. A négytagú zsűrinek nem volt könnyű dolga az elbírálás során, hiszen fantáziadús, ízes, szép tálalású ételekkel versengtek a résztvevők. Végül 39 ponttal(a maximum 40 pont volt) az Ábel Szikszó csapata, a szikszói Tamási Áron utca egyik csapata győzedelmeskedett. Ők nyerték meg a Hell felajánlását, egy túra biciklit. De különdíjat kapott még az Ábel a rengetegben, a Szikszó Rendőrőrs és az Önkormányzati konyha csapata.

A süteményversenyen három kategóriában osztottak díjat. Torta kategóriában Budai Istvánné az Ördögi gesztenyével nyert, krémes idény süteményben Taksás Miklósné a Színes epres szelettel, aprósütemény kategóriában pedig Kígyó fészke fantázianévvel Kereki Józsefné. A Hell ajándékát – szintén egy túra biciklit– azok között sorsolták ki, akik válaszoltak a Szívvel Szikszóért kérdőívre. A kerékpárt Kiss Gabriella, a Szikszói Vadméz Katolikus Ifjúsági kórus tagja, a Szepsi Suli tanítónője nyerte meg.